Dugoročno kreditiranje za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije

Bez autora
May 09 2011

Garancijski fond AP Vojvodine je raspisao novi konkurs za odobravanje garancija za obezbeđenje dugoročnih kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije i to traktora, kombajna, priključnih i drugih samohodnih poljoprivrednih mašina. Konkurs se realizuje u saradnji sa Razvojnom bankom Vojvodine. Garantni potencijal Fonda je 200 miliona dinara, a kreditna linija Razvojne banke Vojvodine iznosi 150 miliona dinara u okviru ove zajedničke aktivnosti. Garancijski fond ima dugogodišnju praksu da svake godine u proleće otvori konkurs pod što povoljnijim uslovima, namenjen individulanim poljoprivrednim proizvođačima, koji su registrovani kao poljoprivredna gazdinstva. Ovogodišnji konkurs ima istu namenu s tim da poljoprivredni proizvođači treba da imaju prebivalište na teritoriji AP Vojvodine, a u momentu vraćanja poslednje rate treba da imaju manje od 70 godina. Tako da zainteresovani korisnici, koji nameravaju da konkurišu za ova kreditna sredstva, čiji je rok otplate do sedam godina, sada mogu da imaju nešto manje od 63 godine života.

Dugoročno kreditiranje za nabavku nove poljoprivredne mehanizacijeGarancijski fond AP Vojvodine je raspisao novi konkurs za odobravanje garancija za obezbeđenje dugoročnih kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije i to traktora, kombajna, priključnih i drugih samohodnih poljoprivrednih mašina.

Konkurs se realizuje u saradnji sa Razvojnom bankom Vojvodine.

Garantni potencijal Fonda je 200 miliona dinara, a kreditna linija Razvojne banke Vojvodine iznosi 150 miliona dinara u okviru ove zajedničke aktivnosti. Garancijski fond ima dugogodišnju praksu da svake godine u proleće otvori konkurs pod što povoljnijim uslovima, namenjen individulanim poljoprivrednim proizvođačima, koji su registrovani kao poljoprivredna gazdinstva. Ovogodišnji konkurs ima istu namenu s tim da poljoprivredni proizvođači treba da imaju prebivalište na teritoriji AP Vojvodine, a u momentu vraćanja poslednje rate treba da imaju manje od 70 godina. Tako da zainteresovani korisnici, koji nameravaju da konkurišu za ova kreditna sredstva, čiji je rok otplate do sedam godina, sada mogu da imaju nešto manje od 63 godine života.

Iznos kredita se kreće od 5.000 do 100.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan puštanja kredita u korišćenje. Nominalna kamatna stopa je 7,5 posto, a rate za otplatu kredita su dvogodišnje (15. juna i 15. decembra), s tim što prva rata za ovu godinu dospeva 15. decembra 2011. godine.

Konkurs je otvoren do iskorišćenja kreditnih sredstava, a najkasnije do 31. oktobra 2011. godine.

Prijava se nalazi na sajtu Garancijskog fonda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik